Logo pulchritudestyle.com

Waarom ruikt mijn hond vis?

Waarom ruikt mijn hond vis?
Waarom ruikt mijn hond vis?

Video: Waarom ruikt mijn hond vis?

Video: Waarom ruikt mijn hond vis?
Video: Kan ik mijn kleine hond dit ook geven 2023, September
Anonim

Als je van je hond houdt, hou je van hem en alle wratten. En niets test je liefde zoals die rottende visgeur die kan voortkomen uit het achtergebied van je bescheiden hond! Als dit gebeurt, is de kans groot dat er een back-up van zijn anaalklieren wordt gemaakt. Ontdek wat je moet doen.

Image
Image

Over anale klieren

Honden hebben klieren in hun anale gebieden die vaak worden aangeduid als 'anale klieren' en 'anale zakjes'. Deze klieren bevatten een afscheiding die een agressief onaangename geur heeft die vergelijkbaar is met oude vissen. Het doel van de kwijting is eenvoudig - om hoektanden te helpen elkaar te leren kennen door nuttige informatie te geven over de status van honden ', of ze nu te maken hebben met fysieke conditie of seks. De donkere en visachtige vloeistof verlaat de hondenzakjes meestal telkens wanneer honden gaan "Nr. 2." Wanneer het uitlekken echter niet normaal gebeurt, leidt dit tot verstopte anaalklieren.

Tekenen van blokkade

Een visachtige geur die uit de achterste van uw hond komt, is een veelbetekenende aanwijzing voor gesteunde anale klieren. Afgezien van de onmiskenbare geur, zie je misschien ook dat je hond zijn lichaam opvallend rond de vloer sleept, bijna alsof hij niet goed kan opstaan. Wanneer arme hondjes op deze manier rondkijken, betekent dit meestal dat ze proberen de druk en het ongemak weg te nemen die door de verstopte zakken bestaan. Honden die lijden aan een getroffen zak, likken ook vaak en bijten ook hun derrieres.

Veterinaire zorg

Hoewel je zelf zijn anale zakjes kunt leren leegmaken, kiezen velen ervoor om hun lijdende huisdieren naar de dierenarts te brengen bij het eerste teken van een verdacht visachtige geur, vooral wanneer ze in combinatie met achterlikken en scooting op de vloer liggen. Een dierenarts kan uw hond verlichten door de overlastklieren te legen - een relatief eenvoudig handmatig knijpproces. Ze kan uw hond ook onderzoeken op tekenen van verdere anale sac-problemen, zoals abcessen of infecties. Hoe sneller je je hondje naar de dierenarts krijgt, hoe sneller je hem van zijn lastige ongemak kunt bevrijden - en uitzoeken of zijn probleem met de anaalzak iets is dat zorgvuldiger moet worden bekeken.

het voorkomen

Vezel kan vaak anale sac-impactie bij honden voorkomen. Diëten met voldoende vezels bevorderen de ontlasting met gezonde en sterke texturen, in plaats van runny en losse texturen. Ontlasting met de juiste textuur kan tijdens het eliminatieproces spanning uitoefenen op de anale zakjes, wat op zijn beurt weer zorgt voor een gezonde lediging. Als u vermoedt dat uw hond niet genoeg vezels in zijn dieet krijgt, praat dan met uw dierenarts over het samenstellen van een voedzaam, vezelrijk maaltijdplan. Sommige honden hebben ook gewoon de neiging om verstopt te raken en moeten regelmatig worden geleegd om complicaties te voorkomen. In dat geval zou je een hondentrimmer moeten vinden die anale sac-expressie biedt als onderdeel van hun diensten. Op deze manier kun je als je je hond meeneemt voor zijn reguliere verzorging, hem ook zijn klieren laten uitdrukken.

Door Naomi Millburn

Referenties:

Yavapai Humane Society: Pet Health F.A.Q. DogChannel.com: Anal Sac Impaction DogChannel.com: My Dog Smells ASPCA complete gids voor honden; Sheldon L. Gerstenfeld Merck / Merial Manual for Pet Health; Cynthia M. Kahn en Scott Line

Aanbevolen: