Logo pulchritudestyle.com

Waarom is mijn hond hijgend en angstig?

Waarom is mijn hond hijgend en angstig?
Waarom is mijn hond hijgend en angstig?

Video: Waarom is mijn hond hijgend en angstig?

Video: Waarom is mijn hond hijgend en angstig?
Video: Wat gaat er in de kamer van KAYLA? | SNEAK PEAK | Wij zijn de Davises 2023, September
Anonim

Wanneer je pup geïrriteerd en opgewonden lijkt te zijn, komt dat waarschijnlijk niet doordat hij wakker werd aan de verkeerde kant van het bed - hij wordt waarschijnlijk gestimuleerd door angst of angst. Je kleine vent kan ook hijgen en geïrriteerd lijken als hij zich niet goed voelt.

Image
Image

Lawaai

Er gaat niets boven een klaroen donder om je pup te laten vluchten. Een vuurwerk of twee doet vaak hetzelfde. Plotselinge, luide en onverwachte geluiden benadrukken je pup, vaak alleen maar omdat ze heel eng zijn. Dus wanneer een storm rond rolt, zit je mannetje op zijn favoriete schuilplaats, trilt en waarschijnlijk hijgend, omdat hij helemaal is opgewerkt. Andere geluiden, zoals luide stemmen, deuren dichtslaan of een wasmachine aan het schoppen, kunnen hetzelfde gedrag veroorzaken. Het probleem wordt nog groter als je je hond probeert te troosten, omdat je hem vertelt dat hij op de juiste manier heeft gereageerd.

Andere mensen en honden

In de geest van je hond is iedereen in jouw huis geweldig en hij is de beste hond. Iedereen speelt de tweede viool. Dat is natuurlijk en meestal geen groot probleem. Maar sommige honden worden bang voor andere mensen en honden, en dus worden ze behoorlijk geïrriteerd en vertonen ze vaak agressie wanneer iemand of een andere hond verschijnt. Je pup kan er boos en groot en stoer uitzien, maar hij is bijna zeker angstig, vaak vanwege een slechte ervaring of omdat hij niet goed gesocialiseerd was. Sommige honden grommen niet, blaffen en klikken niet op andere honden en mensen, maar hun opwinding is merkbaar. Hun oren zullen vaak naar achteren of soms naar voren wijzen, hun ogen zullen er enorm uitzien, ze zullen te veel hijgen en ze zullen zenuwachtig lijken.

Stressvolle situaties

Met een joyride in de auto steken sommige honden hun hoofd uit het raam en kwispelen met hun staarten. Anderen snappen niet wat zo geweldig is aan zo'n enge situatie. Dingen die niet stressvol van aard zijn, zoals autorijden of een wandeling door de dierenwinkel, kunnen ervoor zorgen dat uw pup in paniek raakt. Er is meestal een onderliggende oorzaak, ofwel een negatieve ervaring uit het verleden of iets negatiefs gerelateerd aan de situatie. Overweeg het voorbeeld van een autorit. Je pup hoort de kick van de motor, moet genoegen nemen met op de achterbank rondgegooid worden en hoort een hoop vreemde geluiden, zoals je banden op de weg. Hij kan zelfs wagenziek worden. Al deze dingen zorgen ervoor dat je pup gestresst en geïrriteerd raakt. Andere mogelijke stressvolle situaties zijn het alleen gelaten worden, naar het huis van iemand anders gaan en alles waar je pup nooit aan is blootgesteld.

Medisch

Geactiveerd gedrag en hijgen is typisch een indicatie van een probleem in de omgeving van uw pup, maar sommige medische problemen kunnen ook abnormaal gedrag veroorzaken. Alles wat pijn veroorzaakt, zoals glas dat in de poot van je pup zit, maakt hem waarschijnlijk eerder geneigd om die grote tanden te laten zien en misschien zelfs te breken als hij er nooit eerder aan had gedacht dat te doen. Ziekten en aandoeningen kunnen je pup ook in de war maken. En, natuurlijk, hijgen begeleidt geagiteerd gedrag, in de meeste gevallen.

Tips en waarschuwingen

Als angst of angst de problemen zijn, is contraconditionering uw antwoord om uw pup te helpen minder geagiteerd te worden. Tegengesteld conditioneren houdt in dat je zijn angsten onder ogen ziet en ze associeert met iets positiefs. Begin vanaf een punt waarop hij zich comfortabel voelt en niet negatief reageert, beloon hem als een goede jongen en verhoog zijn blootstelling aan de stimulus. Misschien raakt hij boos tijdens autoritten. Voer hem traktaties uit alleen maar om in de auto te stappen, en dan wanneer je de motor start, en dan korte trips van één of twee minuten te nemen om te beginnen. Als uw pup ooit agressief reageert, neem dan contact op met een trainer of uw dierenarts. Als hij beeft, onstabiel lijkt tijdens het lopen, constant geagiteerd en hijgend is, moet braken of diarree heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Dr.Barchas.com: Hijgen in honden ASPCA: separatieangst

Aanbevolen: