Logo pulchritudestyle.com

Mijn kat begon te plassen op mijn bed en kleding! Waarom?

Mijn kat begon te plassen op mijn bed en kleding! Waarom?
Mijn kat begon te plassen op mijn bed en kleding! Waarom?

Video: Mijn kat begon te plassen op mijn bed en kleding! Waarom?

Video: Mijn kat begon te plassen op mijn bed en kleding! Waarom?
Video: Hans Teeuwen - Dat Dan Weer Wel - Eerlijkheid 2023, September
Anonim

Het was een lange dag en je hebt rust nodig. Je gaat naar je bed en dan zie je het (en ruik het ook) - kattenurine. Helaas ontdekken veel kattenbezitters van tijd tot tijd urine op hun bed, kleding, schoenen en andere persoonlijke spullen. Hieronder schetsen we enkele veelvoorkomende oorzaken van dit gedrag, samen met de stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw kat in de doos plast, niet in uw spullen.

Image
Image

Markering van het grondgebied

Katten gebruiken vaak plassen om territorium te markeren, en ze doen dit vaker als er meer dan één kat in huis is. Jonge mannelijke katten claimen een territorium door het te markeren of te spuiten met urine, en vrouwen kunnen de urine-markering gebruiken om een partner aan te trekken. Ze doen dit meestal door hun achterste naar een oppervlak te draaien en urine te schieten op wat ze ook markeren. Is uw kat gesteriliseerd of gecastreerd? Als dat niet het geval is, zullen ze op deze manier veel meer grondgebied markeren. Dit is een andere goede reden om ervoor te zorgen dat al uw huisdieren worden hersteld.

Ziek voelen

Een kat die zich niet goed voelt, zal vaak buiten zijn box urineren. Ze doen dit meestal vanwege urineweginfecties, wat erg pijnlijk kan zijn voor uw huisdier. Uw kat kan huilen bij het urineren of plassen recht voor u om uw aandacht te krijgen en laat u weten dat er een probleem is. Dus luister naar je kat en als je vermoedt dat je kat ziek is, breng ze dan meteen naar de dierenarts. Urineweginfecties zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs leiden tot fatale complicaties als ze niet worden behandeld.

Maak de doos schoon

Je deelt iets gemeen met je kat: jullie houden allebei niet van vieze badkamers. Houd de kattenbak van uw huisdier altijd schoon en zorg ervoor dat u deze met voldoende strooisel vult. Katten vinden het niet prettig om in een doos te plassen zonder voldoende strooisel, omdat hun urine hierop kan spetteren. Als de doos vies is, kan uw kat op zoek gaan naar een andere plek om te plassen, zoals uw bed of stapel kleren. Zorg ervoor dat u de doos eenmaal per dag opschept (tenminste) en maak de hele doos eenmaal per week schoon met een mild reinigingsmiddel. Heb je meerdere katten? Het wordt aanbevolen om een doos voor elke kat plus een extra te hebben.

Angst Problemen

Als uw kat niet voldoet aan een van de bovenstaande beschrijvingen, kunnen ze last hebben van angst (ja, katten worden angstig, net als mensen). Zijn er grote veranderingen in uw huishouden geweest? Ben je verhuisd? Misschien heb je een nieuw familielid of huisdier meegebracht? Is uw planning gewijzigd en werkt u nu lange dagen? Er zijn veel manieren waarop u uw kat stress kunt bezorgen en ervoor kunt zorgen dat ze zich gedragen om uw aandacht te trekken. Om angst te verminderen, moet u uw kat voldoende aandacht en liefde geven en kwaliteitstijd besteden aan het spelen of borstelen ervan.

Meer tips

Zoals hierboven vermeld, ga naar een dierenarts als u gezondheidsproblemen vermoedt. En zorg ervoor dat je de toegang blokkeert tot plaatsen waar je kat graag plassen die niet het vak zijn. Maak ook grondig schoon overal waar de kat merkt - de kat keert terug naar de plek en plas opnieuw als ze urine ruiken. Zorg ervoor dat kattenbakken buiten bereik van drukke gebieden en op stille plekken indien mogelijk worden geplaatst. Als niets lijkt te werken of als u problemen ondervindt, praat dan met uw dierenarts om erachter te komen hoe u dit probleem met uw katvriend kunt oplossen.

Van Jay Matthews

Knoji.com: Waarom plassen katten op bedden, handdoeken en vuile was? VetStreet: Waarom doet mijn kat … plassen op mijn bed? Hoe stop ik mijn kat met spuiten in huis?

Aanbevolen: