Logo pulchritudestyle.com

Pucker Up: Your Dog's Kisses kunnen allergieën voorkomen

Inhoudsopgave:

Pucker Up: Your Dog's Kisses kunnen allergieën voorkomen
Pucker Up: Your Dog's Kisses kunnen allergieën voorkomen

Video: Pucker Up: Your Dog's Kisses kunnen allergieën voorkomen

Video: Pucker Up: Your Dog's Kisses kunnen allergieën voorkomen
Video: 💖 Singles 💖what is next in love? pick a card tarot 💖 timeless ✨️ 2023, December
Anonim

Foto's door: t_m_photo / Bigstock.com

Er gaat niets boven kussen van je hond - en nu zijn onderzoekers erop uit om te bewijzen dat al die licks goed zijn voor onze gezondheid!

Denk aan die scène uit Charlie Brown's Halloween-klassieker "The Great Pumpkin" … die waar Lucy lip aan lip komt met Snoopy terwijl hij bobbelt om appels en schreeuwt schreeuwt "uck, bluck, poison dog lips!" Nou raad eens, ze was fout!

Gerelateerd: Studie vindt dat het bezitten van een hond voordelig is voor uw hart

Ja, het blijkt dat degenen onder ons die graag onze jongens een dikke knuffel geven en een kus recht op de smeerlap, het goed deden omdat de beste vriend van de mens misschien wel de sleutel zou kunnen houden om die vervelende allergische reacties te verlichten.

Het is waar! Blijkbaar hebben we bijna 10 keer meer bacteriën dan cellen in ons lichaam en onderzoekers van de Universiteit van Arizona lanceren een nieuw onderzoek om te zien of bacteriën die op honden worden aangetroffen (en hun speeksel) kunnen helpen het niezen, de jeuk en netelroos die gaan met allergische reacties.

Gerelateerd: Nieuwe Canine Cancer Research bevindingen kunnen mensen baten

Hoe? Over een periode van 12 weken zullen zij 50- tot 60-jarigen met honden partneren en vervolgens meten om te zien of hun immuunrespons wordt beïnvloed door de aanwezigheid van Rover. Blijkbaar zou de hond kunnen werken als een "probioticum" en helpen bij het bouwen van gezonde bacteriekoloniën bij de mens.

In feite beweren pediatrische allergie en immunologie van de Vanderbilt University dat eerdere onderzoeken dat baby's geboren in een huishouden met honden een lager percentage allergieën en astma hadden. Blijkbaar hebben honden de neiging om de liefde (en bacteriën) te verspreiden door alles in het zicht te likken en dit verklaart waarschijnlijk hoe die goede bacteriën worden gedeeld. Geen grapje!

Maar onderzoekers zijn ook geïnteresseerd om erachter te komen waarom allergieën en astma zijn toegenomen in de westerse wereld. Eén theorie is dat menselijke bacteriën zijn uitgeput door niet te worden blootgesteld aan andere onschadelijke bacteriën en het denken is dat hondenlabber zou kunnen helpen om dat evenwicht te herstellen.

De studie is slechts de eerste stap om te onderzoeken hoe honden en hun bacteriën de gezondheid van het immuunsysteem kunnen beïnvloeden, zeggen onderzoekers. Maar wees eerlijk, we weten allemaal dat je de kat nooit zult overtuigen dat het cool is om de hond haar te laten likken.

[Bron: ABC Nieuws]

Aanbevolen: