Logo pulchritudestyle.com

Falabella miniatuur paard

Inhoudsopgave:

Falabella miniatuur paard
Falabella miniatuur paard

Video: Falabella miniatuur paard

Video: Falabella miniatuur paard
Video: Cleveland Bay Horse - Equine showcase - Scottish Smallholder Festival 2020 2023, December
Anonim
  • Hoogte: 25-34”
  • Lichaamsbouw: Klein, evenredig
  • Gewicht: 70 lb
  • Levensduur: 45 jaar
  • Best geschikt voor: Alle niveaus van paardeneigenaren en -trainers, inclusief kinderen
  • Temperament: Vriendelijk, volgzaam, in staat om gemakkelijk aan te passen, trainbaar, intelligent, geniet van menselijk gezelschap
  • Vergelijkbare rassen: Andalusisch paard, Barb Horse

Falabella Miniature Horse Breed History

Er wordt aangenomen dat het Falabella Miniatuurpaard van Argentinië een afstammeling was van Spaanse Barb en Andalusische paarden die door Spanjaarden in het gebied werden meegenomen in de 15th eeuw toen ze van plan waren het land te veroveren. Nadat ze verslagen waren, bleven hun paarden achter om vrij rond te zwerven, en in de loop van verschillende eeuwen moesten de paarden zich aanpassen. Inteelt en overleven in een nieuwe agressieve omgeving resulteerde in paarden die fysiek kleiner maar extreem sterk waren.

In de jaren 1840 werden de kleine paarden waargenomen in paardenkudden door Patrick Newell. Hij begon een nieuwe kudde te maken met de kleinste paarden die hij kon vinden, waarna selectief fokken werd gestart om een echt klein paardenras te vestigen. Patrick deelde wat hij wist met zijn schoonzoon, Juan Falabella, en vervolgens bleef de familie Falabella hun kennis overdragen aan toekomstige generaties.

De Falabella Miniature is gemakkelijk te hanteren, eenvoudig te trainen en zeer intelligent.

In de loop van vele jaren heeft de familie Falabella een reeks paardenrassen gebruikt, waaronder het Argentijnse paard Criollo, Appaloosa en Pinto. Ze hebben ervoor gezorgd dat de beste en kleinste paarden in elke generatie behouden blijven tijdens hun zoektocht naar de Falabella-miniatuur die vandaag de dag geliefd is. Sommige van de kleinste paarden ter wereld werden zelfs gefokt door Julio Falabella en deze perfecte kleine paarden werden geboren in alle paardenkleuren.

Pas in de jaren zestig was Julio Falabella klaar om het Falabella-miniatuurpaard naar de Verenigde Staten en andere landen te sturen. Het nieuws verspreidde zich snel over dit nieuwe miniatuurpaardras, dat al eeuwen in de maak was en het resultaat was van zowel natuurlijke als selectieve fokkerij over verschillende generaties. Als gevolg hiervan bleven de paarden zich over de wereld verspreiden terwijl mensen probeerden ze te kopen.

Het Falabella-miniatuurpaard werd uiteindelijk in de jaren 70 een geregistreerd paardenras, met de oprichting van de Falabella Miniature Horse Association. Tegenwoordig zijn deze paarden nog steeds te vinden op de Falabella Farm in Argentinië, maar ze zijn ook te vinden in de Verenigde Staten, Europa, Canada, het VK en vele andere landen.

Ras eigenschappen

Het Falabella miniatuurpaard heeft een zoete persoonlijkheid en dit ras brengt graag tijd door met mensen van alle leeftijden. Deze dieren kunnen zich ook gemakkelijk aanpassen aan situaties en omgevingen, en ze zijn vriendelijk, zachtaardig en volgzaam, dus ze zijn ideaal voor beginners en kinderen.

Vanwege hun grootte zijn deze paarden gemakkelijk te hanteren en ze zijn ook gemakkelijk te trainen en zeer intelligent, dus ze maken prachtige huisdieren en paarden metgezellen voor mensen van alle ervaringsniveaus.

Hoewel de Falabella-miniatuur klein is, is hij verrassend sterk.

Algemene beschrijving

Hoewel het Falabella-miniatuurpaard klein is, is het verrassend sterk. In feite is hun kracht vergelijkbaar met paarden die veel groter zijn dan ze zijn.
Hoewel het Falabella-miniatuurpaard klein is, is het verrassend sterk. In feite is hun kracht vergelijkbaar met paarden die veel groter zijn dan ze zijn.

Omdat dit een echt paardenras is en geen ponyras, hebben deze paarden de verhoudingen en structuur van grote paarden behouden.

In tegenstelling tot andere paardenrassen, hebben Falabella-paarden slechts 17 wervels in plaats van 18 en hebben ze ook ten minste één minder paar ribben in vergelijking met hun grotere tegenhangers.

De Falabella-miniatuur geniet van het gezelschap van mensen van alle leeftijden.

kleuren

Falabella-miniatuurpaarden zijn er in elke effen kleur, evenals een reeks paardenpatronen. Veel voorkomende kleuren zijn bruin, zwart, kastanje en bay, en pinto's worden ook vaak gezien.

Pintaloosa-patronen zijn mogelijk, hoewel ze zeldzaam zijn, en zwarte of rode gevlekte paarden zijn ook ongebruikelijk.

Vereisten voor verzorging

Verzorging is een geweldige manier om je Falabella-miniatuurpaard te binden, vooral omdat deze dieren het erg leuk vinden om in de buurt van mensen te zijn. Elke verzorgingssessie kan dienen om je band met je paard te versterken, en het geeft je ook de kans om problemen met de hoeven, tanden, huid en vacht van je paard op te sporen voordat ze escaleren.
Verzorging is een geweldige manier om je Falabella-miniatuurpaard te binden, vooral omdat deze dieren het erg leuk vinden om in de buurt van mensen te zijn. Elke verzorgingssessie kan dienen om je band met je paard te versterken, en het geeft je ook de kans om problemen met de hoeven, tanden, huid en vacht van je paard op te sporen voordat ze escaleren.

Het is een goed idee om uw Falabella-miniatuurpaard minstens wekelijks te verzorgen. Je kunt ook om de zes tot acht weken een hoefsmid gebruiken om de hoeven van het dier te laten trimmen om problemen te voorkomen.

Stel eenvoudig een standaard paardenverzorgingsset samen, zodat u alle gereedschappen kunt hebben die nodig zijn om de gezondheid en schoonheid van de vacht van uw collega te behouden.

Je kunt een currykam gebruiken om vuil en puin te verwijderen, vooral als het in het haar van het paard is verward of op de huid is geplakt. Hierna, met een penseel, of zelfs een zachte borstel voor gevoelige paarden, kun je gemakkelijk ontdoen van overtollig vuil dat werd losgemaakt maar niet werd verwijderd door de currykam.

Om de manen en de staart van je paard zachtjes te ontwarren, gebruik je de juiste kammen voor elk, en gebruik je alleen iets als een verzorgingsdoek rond kwetsbare gebieden zoals de ogen en oren.Vergeet ook niet om de gezondheid van de hoeven van het paard te handhaven door een hoefpluk te gebruiken om rommel grondig te verwijderen, zoals rotsen en modder, tussen bezoeken met de hoefsmid.

Foto credit: fotomik / Bigstock; iofoto.com/Bigstock; Melory / Bigstock

Aanbevolen: