Logo pulchritudestyle.com

11 dingen die je moet doen om je hond te beschermen tegen Dognappers

11 dingen die je moet doen om je hond te beschermen tegen Dognappers
11 dingen die je moet doen om je hond te beschermen tegen Dognappers

Video: 11 dingen die je moet doen om je hond te beschermen tegen Dognappers

Video: 11 dingen die je moet doen om je hond te beschermen tegen Dognappers
Video: RIJKE MOEDER VS ARME MOEDER || Dure vs goedkope gadgets uit de vuilnis! Ouderschapshacks van 123 GO! 2023, September
Anonim

Het is de ergste nachtmerrie van elke pup-ouder. Het krijgt misschien niet zoveel media-aandacht als de ontvoering van een mens, maar dognappen gebeurt wel. En voor een liefhebbende pawrent is het angstaanjagend.

De Amerikaanse Kennel Club heeft in 2013 609 diefstallen gemeld, een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Criminelen hebben een nieuwe manier ontdekt om snel geld te verdienen door te profiteren van het feit dat we dol zijn op onze huisdieren. Sommige dieven houden de gestolen honden als losgeld, anderen verkopen ze online en sommigen gebruiken ze zelfs voor winst in ondergrondse hondengevechten. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je hond te beschermen tegen het worden van een statistiek van deze angstaanjagende trend.

Image
Image

1. Microchip al uw huisdieren

Een halsband en ID-tag kunnen snel en eenvoudig worden verwijderd, maar een microchip is voor altijd. Zo klein als een rijstkorrel, microchips kunnen worden geïmplanteerd tijdens een veterinair bezoek of tijdens de sterilisatie / sterilisatieprocedure van je hond als je preuts bent. Telkens wanneer een hond onder verdachte omstandigheden arriveert in een asiel, dierenkliniek of overheidsinstelling, worden ze gecontroleerd op een chip. Het is veruit de snelste manier om te vinden waar een verloren huisdier echt thuishoort.

In feite, toen een sjofele Seattle pup werd gestolen en geverfd zwart door haar dognapper om te voorkomen dat ze herkend werd, was het de microchip van de hond die haar uiteindelijk naar huis bracht. Zonder dit kan het gezin hun pup misschien nooit redden.

Image
Image

2. Laat uw hond nooit los in de buurt

Zelfs als je geweldige buren hebt die net zo veel van je huisdier houden als jij, is een hond off-leash een nachtmerrie die nog moet gebeuren. Naast het risico op verwondingen van auto's, slangen en andere honden, zal uw pup een zittende eend zijn voor een dognapper die trolt voor slachtoffers!

Image
Image

3. Laat uw hond niet onbeheerd achter op het erf

Hetzelfde geldt voor honden die onbeheerd achtergelaten worden op een omheinde tuin. Zelfs als u thuis bent, is de kans groot dat u uw hond niet elke seconde uit het raam ziet. Het duurt slechts even voordat iemand over het hek leunt en je goedwillende pup ophaalt.

Image
Image

4. Laat uw hond niet alleen achter in een auto

We hebben allemaal de waarschuwingen gehoord over het alleen laten van honden in auto's, maar het is niet alleen het weer dat we ons zorgen moeten maken. Zelfs als het een frisse herfstdag is, kan het in gevaar brengen van je hond in de auto terwijl je boodschappen doet. Onbeheerde auto's zijn een favoriete mogelijkheid van dognapper om je beste vriend te beroven. Hoe graag we ook met onze honden rijden, de veiligste plek voor hen is in je huis terwijl je aan het shoppen bent.

Image
Image

5. Bind uw hond niet buiten een winkel

Dit is net zo verraderlijk als je fuzzbutt in de auto achterlaten, zo niet erger! De dief hoeft alleen maar de riem los te maken en de weg af te lopen alsof hij de hond bezit. Mensen op straat zouden geen reden hebben om te vermoeden dat de dognapper allesbehalve de rechtmatige eigenaar van de pup was. Eng.

Image
Image

6. Vermijd het geven van persoonlijke informatie aan vreemden

Als een vriendelijke vreemdeling maar al te geïnteresseerd lijkt in de details van de stamboom van je pooch, wees dan achterdochtig. Natuurlijk is het prima als mensen willen chatten over wat een leuke mix is met je straathond, maar als ze vragen hoeveel je hebt betaald voor je hond, waar je woont, of als je een fokker-clam-up hebt gekocht!

Image
Image

Hoe u kunt helpen om een einde te maken aan deze vreselijke misdaden:

7. Wees op uw hoede voor het kopen van een hond die online wordt geadverteerd

Dana en Mike Jancarole hadden het geluk om herenigd te worden met hun Husky, Koda dankzij de vriendelijkheid van het paar dat onbewust hun gestolen hond op Craiglist kocht. Helaas krijgen te veel andere gezinnen niet zo'n happy end wanneer hun hond wordt gestolen. Je denkt misschien dat je een hond redt tegen een gevaarlijk lot door een online advertentie te beantwoorden, maar zolang criminelen op deze manier geld blijven verdienen, worden ze aangemoedigd om te blijven slapen!

Image
Image

8. Krantenadvertenties kunnen ook schaduwrijk zijn

Ingedrukte advertenties geven de indruk van legitimiteit aangezien de persoon die de advertentie plaatst persoonlijke informatie heeft moeten verstrekken, maar zelfs deze kunnen verdacht zijn. Hondendieven kunnen valse informatie en vooraf betaalde mobiele telefoonnummers voor de advertentie verstrekken. Het doel is om de hond snel te verkopen en de volgende advertentie met geheel andere informatie te plaatsen om de dekking te behouden.

Image
Image

9. Re-homers mogen nooit geld verwachten

Als iemand beweert dat ze gewoon op zoek zijn naar een goed huis voor een hond waar ze niet langer om kunnen geven, maar je om een "herplaatsingsvergoeding" vragen, zou een rode vlag moeten stijgen. Iemand die oprecht bezorgd is over het plaatsen van een dier met een liefdevol nieuw gezin, moet zich geen zorgen maken over het terugverdienen van de kosten die zij voor het huisdier hebben gemaakt. Die hond kan het slachtoffer zijn van dognapping en u moet de autoriteiten onmiddellijk waarschuwen.

Houd er rekening mee dat: Als je om de een of andere reden geen andere keus hebt dan je hond op te geven, doe dat dan alsjeblieft niet neem het heft in eigen handen. Contact opnemen met een opvangcentrum - die grondige achtergrondcontroles, interviews en huisbezoeken voor potentiële adoptanten afrondt - is de veiligste manier om van uw hond een nieuw gezin te maken.

Image
Image

10. Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een rashond, moet u de fokker onderzoeken en aandringen op het zien van de moeder, vader en nestgenoten

Te veel gewetenloze personen hebben verantwoordelijke fokkers een slechte naam gegeven. Professionele fokkers die de dieren liefhebben en humaan fokken zijn daarbuiten, je moet ze gewoon vinden. Als je een "fokker" tegenkomt die je op een neutrale locatie wil ontmoeten en weigert je de ouders en nestgenoten van de hond te tonen die ze verkopen, rennen! Zelfs als de pup niet werd gestolen, is er iets duister aan de hand.Verantwoordelijke fokkers zijn trots om met hun honden te pronken.

Image
Image

11. Overweeg een redding, zelfs als u een rasechte hond wilt

Sommige mensen houden gewoon van een bepaald ras, maar dat betekent niet dat je niet kunt redden! Er zijn reddingsgroepen gewijd aan specifieke rassen in het hele land. Vaak belanden rashonden in opvanghuizen als onvoorbereide eigenaren ze opgeven. Als je weet dat je volgende hond een bepaald ras moet zijn, doe dan wat onderzoek om te zien of een reddingshond misschien goed past bij je gezin. Dognappers richten zich op pure rassen op hun populariteit. De goedkeuring van een redding ontmoedigt niet alleen dieven, het bespaart een waardig leven!

Uitgelichte afbeelding via @wahl_og_hund
Uitgelichte afbeelding via @wahl_og_hund

Aanbevolen: