Logo pulchritudestyle.com

Hier is hoe je straks met je kat kunt praten

Inhoudsopgave:

Hier is hoe je straks met je kat kunt praten
Hier is hoe je straks met je kat kunt praten

Video: Hier is hoe je straks met je kat kunt praten

Video: Hier is hoe je straks met je kat kunt praten
Video: Mexico Earthquake survivor "Frida Sofia" doesn't exist, adult now believed to be trapped in rubble 2023, December
Anonim

Opwindend nieuws mews uit de wereld van SCIENCE: een team van onderzoekers van de Universiteit van Lund in Zweden werken aan het uitwissen van de communicatiebarrière tussen mens en kat!

credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr
credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr

Dat betekent dat je op een dag kleine Snowball kunt vragen wat ze wil voor het avondeten (LOL, tonijn, natuurlijk), kijk op Netflix (To Kill A Mockingbird, waarschijnlijk), of waarom ze over je favoriete kussen kotste.

Gesynchroniseerd met Meowsic, of Melody in Human-Cat Communication, hoopt de tweedelige fonetische studie de relatie tussen "stem, intonatie en spreekstijl" te onderzoeken in zowel "menselijke spraak als in vocalisaties van katten".

En het team van dierenartsen, zoölogen en taalkundigen die het project aansturen, hebben een ambitieuze tijdlijn opgesteld om hun bevindingen naar de echte wereld te brengen: vijf jaar, wat opvalt, is vijf jaar sneller dan het verklaarde, decennium lange doel van Amazon om het ontwikkelen van een huisdierentolk (de toekomst zal zo COOL zijn, ervan uitgaande dat de wereld niet implodeert in een bal van rook en vlammen voordat we er zijn).

credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr
credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr

Hoewel dit allemaal klinkt als een oogstrelend plot in een trashy B-film op het Syfy-kanaal, vertelt de hoofdonderzoeker Susanne Schötz, een assistent-professor in de fonetiek, Now To Love dat "het lijkt alsof katten de intonatie kunnen variëren of melodie bewust, misschien om een bepaalde boodschap over te brengen of de urgentie van een boodschap te vergroten of om emotie over te brengen."

Ik heb met mijn katten gevonden dat ze een ander geluid in hun melodie hebben als ze verdrietig zijn in vergelijking met wanneer ze gelukkig zijn, "voegde ze eraan toe.

Met andere woorden, ze weten misschien wanneer we boos of gefrustreerd zijn - en omgekeerd. Idem voor de koeren baby praten dat alle kattenliefhebbers - inclusief mezelf - bekend om te vervallen in.

credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr
credit: Cat Scientists Of The 1960s / Tumblr

De implicaties voor het leven op aarde zouden nog diepgaander en transformatiever kunnen zijn.

Zoals de pagina-opmerkingen van het project beschrijven, heeft het decoderen van de vocale strategieën die mensen en katten gebruiken in cross-species communicatie "het potentieel om de relaties tussen dieren en mensen te verbeteren op verschillende gebieden, waaronder dierentherapie, diergeneeskunde en dierenopvang."

Of krijg op zijn minst een antwoord op dat kussen.

Hoewel we moeten wachten tot het team zijn werk voltooit voordat we meer weten, hebben ze al een handige taxonomie van kattenvocalisaties geplaatst, samen met voorbeelden van elk in videovorm.

Hier is Donna, een huiskat die tevreden spint.

Dezelfde Kitteh, alleen veeleisender (~ iemand ~ wil knuffels).

En ter vergelijking, een spinnende cheetah (OMG!).

Praat je tegen je kat? Vertel ons daarover in de comments hieronder!

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over wat je leest? Blader vervolgens door dit artikel over wat het betekent wanneer uw huisdier u niet kent. Houd ons ook op Facebook en word lid van onze nieuwsbrief om meer te weten te komen over het gedrag van uw huisdier.

Aanbevolen: