Logo pulchritudestyle.com

Symptomen van intestinale parasieten bij honden

Inhoudsopgave:

Symptomen van intestinale parasieten bij honden
Symptomen van intestinale parasieten bij honden

Video: Symptomen van intestinale parasieten bij honden

Video: Symptomen van intestinale parasieten bij honden
Video: Rabies In Cats | Signs Of A Rabid Cat | Understanding Rabies In Cats 2023, December
Anonim

Een darmparasiet is een voorbeeld van hoe iets kan leiden tot een groot probleem voor uw hond buddy. Uw huisdier vertoont mogelijk geen symptomen - wat dierenartsen subklinisch noemen - dus oefen due diligence uit door regelmatige veterinaire onderzoeken en preventieve zorg in te plannen. Blijf echter afgestemd op het uiterlijk, de gewoonten en de acties van uw hond voor aanwijzingen van een besmetting.

Hondenbezitter kinderhond buiten het krediet: Eyecandy Images / Eyecandy Images / Getty Images
Hondenbezitter kinderhond buiten het krediet: Eyecandy Images / Eyecandy Images / Getty Images

Veranderingen in Uiterlijk

Elke negatieve waarneembare verandering in het uiterlijk van uw hond zou een rode vlag voor u moeten oproepen. Specifiek voor parasieten, kan uw hond afvallen, een ongewoon doffe vacht of droog haar vertonen, of een ronde, vergrote maag ontwikkelen - een dikke buik. Sommige honden zullen bleek tandvlees ontwikkelen. Dr. Janet Roark, een dierenarts in Austin, Texas, zei dat als uw zorgstandaard niet is veranderd, u toch merkt dat u niets zegt - een falen om op gewicht te komen of anderszins gedijt - of over het algemeen een algeheel uiterlijk, kan uw hond een parasietprobleem hebben.

De onaangename tekenen

Als uw hond moet braken of diarree heeft, let dan op: aanhoudende episodes van één of beide van deze aandoeningen vereisen hulp van een dierenarts. Als u bloed in de ontlasting van uw hond opmerkt, verdient dit ook een oproep aan de dierenarts. Uw hond vertoont mogelijk ook gedragingen die ervoor zorgen dat u ineenkrimpt, maar zijn manier is om u te vertellen aandacht te besteden, zoals zijn bodem over de vloer of het tapijt scrubben en herhaaldelijk zijn anale regio likken. "Bodem slepen" kan ook wijzen op andere problemen, zoals problemen met zijn anaalklieren, dus behandel geen parasieten zonder een dierenartsbezoek of overleg.

Het is moeilijk om ze te zien

Een thuisdiagnose van darmparasieten is moeilijk. U kunt misschien eieren, larven of zelfs maden zien rond het anale gebied van uw hond of, in sommige gevallen, in de ontlasting. Maar over het algemeen is een parasitaire aanwezigheid moeilijk zelf op te sporen. Uw dierenarts voert bloed- en fecale tests uit om het probleem te diagnosticeren en de juiste behandeling voor een specifieke besmetting te identificeren. Als u duidelijk bewijs van parasieten ontdekt, probeer dan niet uzelf te behandelen. Uw dierenarts kan bepalen hoe erg de besmetting is en of een receptbehandeling gerechtvaardigd is versus een remedie zonder recept.

Preventie Is de beste vriend van uw hond

Het is niet moeilijk om basispreventieve maatregelen te nemen om uw hond parasitevrij te houden. Uw dierenarts kan u adviseren over routinematige ontwormingsbehandelingen, die via hem zijn verkregen of zonder recept zijn gekocht. Ontwikkel een vlooienbestrijdingsplan met uw dierenarts om een lintwormplaag te voorkomen. Houd het zindelijk gebied van uw hond schoon en probeer uw hond uit de buurt te houden van gebieden die mogelijk verontreinigde uitwerpselen hebben achtergelaten door andere honden.

Aanbevolen: