Logo pulchritudestyle.com

Minerale olie voor intestinale blokkering bij honden

Inhoudsopgave:

Minerale olie voor intestinale blokkering bij honden
Minerale olie voor intestinale blokkering bij honden

Video: Minerale olie voor intestinale blokkering bij honden

Video: Minerale olie voor intestinale blokkering bij honden
Video: Kan je je ouders overhalen om een hond te krijgen?! | DierenpraatTV 2023, December
Anonim

Intestinale blokkades bij honden kunnen worden veroorzaakt door niet-voedselproducten die door de hond worden ingenomen, tumoren in het maagdarmkanaal, zware plagen met wormen of navel- en liesbreuken. De aandoening manifesteert zich door een gebrek aan uitwerpselen, gebrek aan eetlust, gezwollen buik, misselijkheid en braken. De blokkering kan gedeeltelijk of totaal zijn. Het probleem kan worden verholpen door een operatie, maar bepaalde remedies, zoals minerale olie, kunnen worden gebruikt om de noodzaak van een operatie te voorkomen.

Image
Image

Intestinale blokkade behandeling

Intestinale blokkade is een ernstig probleem bij honden en vereist onmiddellijke veterinaire hulp. De dierenarts moet een röntgenfoto uitvoeren en bepalen of de blokkering geheel of gedeeltelijk is en om te zien of het ingeslikte voorwerp lek in het maagdarmkanaal heeft veroorzaakt. Een totale blokkade betekent dat de hond verstopt is en geen faeces heeft doorstaan, omdat het ingeslikte voorwerp of de tumor de doorgang volledig blokkeert. Een totale obstructie wordt meestal met een operatie behandeld. In sommige gevallen kunnen de darmen gangreen worden en deze aandoening vereist ook een operatie.

Behandeling met minerale olie

Ernstige gevallen van darmblokkering vereisen een chirurgische behandeling. Als de blokkade gedeeltelijk is en de hond feces passeert, kunt u minerale olie toedienen, ook bekend als vloeibare vaseline. De olie werkt als een smeermiddel en laxeermiddel en kan de stoelgang helpen. Dien 1 theelepel toe. van olie per 10 lbs. van lichaamsgewicht totdat uw hond normaal begint te ontlasten. Typisch, honden hebben geen moeite met het opnemen van minerale olie, omdat het geen geur en geen smaak heeft. Meng het hondenvoer met minerale olie of dompel een traktatie in een beetje olie en dien het toe aan uw hond.

Minerale olie in commerciële laxeermiddelen

Minerale olie wordt over het algemeen gebruikt als een laxeermiddel bij paarden en minder gebruikelijk bij katten en honden. Formeel is minerale olie geen door dieren goedgekeurde stof die in voedsel wordt gebruikt, maar er zijn verschillende commerciële, laxerende producten op de markt die worden aanbevolen als behandeling voor constipatie door darmblokkades.

Bijwerkingen

Bij overmatige of langdurige toediening veroorzaakt minerale olie constipatie en kan het ook de absorptie van vetoplosbare vitaminen zoals A, D, E en K belemmeren. Raadpleeg uw dierenarts wanneer u symptomen van obstipatie of darmstagnatie ziet. in uw huisdier en minerale olie of laxeermiddelen die minerale olie bevatten alleen toedienen als de dierenarts dit aangeeft. Dien geen minerale olie toe voor langer dan één week.

Aanbevolen: