Logo pulchritudestyle.com

Ben ik klaar om een hond te adopteren?

Inhoudsopgave:

Ben ik klaar om een hond te adopteren?
Ben ik klaar om een hond te adopteren?

Video: Ben ik klaar om een hond te adopteren?

Video: Ben ik klaar om een hond te adopteren?
Video: ONZE FLUFFY PUPPY OPHALEN! ❤️ Paco 2023, September
Anonim
credit: oneinchpunch / iStock / GettyImages
credit: oneinchpunch / iStock / GettyImages

Hoe weet je wanneer je klaar bent om een hond te adopteren? Het korte antwoord is dat je dat nooit bent klaar. Er zullen verrassingen zijn die verschijnen voor zelfs de meest voorbereide hondenbezitter, maar je kunt ervoor zorgen dat je planning, financiën en benodigdheden op hun plaats zijn om een soepele start voor jou en je nieuwe beste vriend te garanderen.

WOOF: HOE DE JUISTE HOND VOOR U TE VINDEN

De American Kennel Club biedt aanstaande hondenbezitters een quiz die ze kunnen gebruiken om de adoptiewateren te testen. Dit is een goede richtlijn. Als je elke vraag goed hebt, ben je waarschijnlijk klaar voor een hond, en als je geen goed antwoord krijgt, is het misschien het beste om een tijdje te wachten. Dat gezegd hebbende, elke hondenbezitter en elke hond is het anders. Zoals alle dingen, zijn er uitzonderingen en speciale omstandigheden die van toepassing kunnen zijn. Het is het beste om met een dierenarts of een erkende reddingsorganisatie te praten en uw specifieke situatie te bespreken. Over het algemeen zijn hier enkele dingen om te overwegen:

credit: kadmy / iStock / GettyImages
credit: kadmy / iStock / GettyImages

Heb je genoeg tijd?

Zelfs de meest goed opgevoede pup gaat tonnen van je tijd opslokken, althans in eerste instantie, als ze wordt geacclimatiseerd in haar nieuwe omgeving. Als je 80 uur per week werkt, kan het een uitdaging zijn om een hond op dit punt in je leven te adopteren. Honden, zoals mensen, gedijen volgens een schema. Het belangrijkste en meest effectieve deel van hondentraining is consistentie. Vooral als je in een appartement woont of een puppy adopteert, kan een schema je leven en het leven van je hond veel gelukkiger maken. Afhankelijk van de leeftijd van uw pup, kunt u elke dag ten minste drie collectieve uren doorbrengen met uw hond. Veel dierenartsen bevelen het volgende schema aan:

7-7: 30 uur - Tien minuten lopen

7: 30-8 uur - Ontbijt

8-9 a.m. - Spelen en nog eens 10 minuten lopen

9:00 - 12:00 uur - Stille tijd / dutje

12.1.15 uur - Speeltijd / hondenpark / lange wandeling

1-5p.m. - Rustige tijd / dutje

5-7: 30 uur - Diner en speeltijd / wandeling.

7: 30-11p.m. - Rustige tijd / dutje

23.00 uur - Nog een laatste wandeling voor het slapengaan.

Dat is VEEL werk. De moeite waard, maar heel veel werk. Zorg dat je op dat soort engagement bent voorbereid.

tegoed: kozorog / iStock / GettyImages
tegoed: kozorog / iStock / GettyImages

Ben je klaar voor de kosten?

Het bezit van een hond betekent dat je constant verrast bent met onverwachte kosten. De meeste ouders zijn van plan om de gebruikelijke voedsel-, voorraden- en dierenartsrekeningen te nemen. Maar vaak houden honden rekening met andere uitgaven, vooral als u een puppy heeft.

Pups houden ervan om alles te kauwen en ze zijn snel. Netsnoeren, schoenen, deuren … alles is een kauwspeeltje voor een puppy. Zelfs volwassen honden kunnen zich vervelen en besluiten dat de bank er beter uit ziet en niet vol zit. Vervangingskosten kunnen erg duur zijn. Als je denkt: "niet mijn hond, ik ga hem trainen". Goed werk is een verantwoordelijke eigenaar van een huisdier, maar de trainingskosten zijn ook snel opgelopen. Trainingsklassen lopen vaak een paar honderd dollar, en individuele trainers zijn aanzienlijk meer dan dat. Het is het waard, maar het is duur.

Kent u de juiste benodigdheden om te kopen?

Je pup zal veel spullen nodig hebben. Er is voor de hand liggende: leiband, kraag, bed / krat. Hopelijk zijn dit eenmalige aankopen en laatst een tijdje. Maar er zijn tal van benodigdheden die uw pup snel zal doorstaan en u moet voorop blijven lopen. Botten, speelgoed en poepzakken hebben een zeer korte levensduur met honden. Hoewel het waar is dat je je hond te veel kunt stimuleren met te veel speelgoed en botten, kan betrapt worden met lege handen gedragsproblemen veroorzaken. Hetzelfde met poepzakken, je buurt zal je dankbaar zijn als je op de hoogte blijft van deze te allen tijde. (Om nog maar te zwijgen van het vermijden van citaten.)

tegoed: CarlyDybka / iStock / GettyImages
tegoed: CarlyDybka / iStock / GettyImages

Heb je je huis puppy-proof gemaakt?

Zodra je een kleine hond hebt die alle hoekjes en gaatjes van je huis ontdekt die vol zijn met afval en schatten, willen ze meteen eten, zodat ze er moeilijk vanaf kunnen blijven. Overweeg de grootte van uw hond terwijl u uw huis klaarmaakt. Kleine honden kunnen in en onder sommige meubels komen (inclusief het bed). Grotere honden kunnen de bovenkanten van tafels, nachtkastjes en andere plaatsen bereiken waar je misschien iets hebt achtergelaten. Zelfs als je hond geen puppy is, kan het zijn dat ze in een nieuwe plaats terechtkomen, wat ze niet zouden moeten doen, dus probeer in de eerste maand je huis nog schoner en georganiseerder te houden dan je normaal zou doen.

Ben je bereid om een trein te huisvesten?

Laten we iets recht maken - puppy's zijn schattig. Met hun kleine lichaampjes, hun nieuwsgierige ogen en hun extra grote voeten konden ze zelfs de koudste harten smelten. Maar wat nieuwe hondenbezitters soms niet beseffen, is dat puppy's ook een TON van werk zijn. Als je erover denkt om een nieuwe bundel schattige vacht aan je leven toe te voegen, zorg er dan voor dat je klaar bent voor het nieuwe familielid dat je leven begint. Omdat we niet alleen van de schattigheid kunnen genieten.

Als dit allemaal voor de hand liggend en uitvoerbaar klinkt, bent u klaar om een hond te adopteren. Gefeliciteerd! Ze zijn absoluut elke cent en uur waard die je ze geeft!

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over het worden van een huisdierenouder? Lees onze gids over het adopteren van een asielhond om u te helpen een van de belangrijkste beslissingen uit uw leven te maken. Volg ons ook op Facebook om de nieuwste gezondheids- en gedragsinformatie te ontdekken om je nieuwe huisdier blij en fit te houden!

Aanbevolen: