Logo pulchritudestyle.com

Hoe naar huis te incuberen duiveneieren

Inhoudsopgave:

Hoe naar huis te incuberen duiveneieren
Hoe naar huis te incuberen duiveneieren

Video: Hoe naar huis te incuberen duiveneieren

Video: Hoe naar huis te incuberen duiveneieren
Video: Zo verloopt een castratie 2023, December
Anonim

Terwijl vrouwtjes baby's dragen voor zoogdieren, nemen mannelijke en vrouwelijke duiven om de beurt hun eieren. Normaal leggen vrouwelijke duiven twee eieren. Het duurt ongeveer 18 dagen om uit te komen. Het is mogelijk om duiveneieren thuis te broeden met de juiste broedstoof. Duiveneieren hebben een incubatietemperatuur tussen 98,6 en 100,4 Fahrenheit nodig. Een digitale verwarmer is nodig om een constante temperatuur te houden om duiveneieren te incuberen. Digitale kachels zijn verkrijgbaar bij lokale hardware- of dierenwinkels.

Image
Image

Thuis incubator

Stap 1

Neem de bovenkant van de piepschuimcontainer. Plaats het deksel van de container op de grond.

Stap 2

Steek een gat in de bovenkant van de container met een potlood.

Stap 3

Plaats een lichtgewicht digitale verwarming op het binnendeksel van de piepschuimcontainer. Duw het netsnoer van de digitale verwarming door het gat in het deksel.

Stap 4

Plak alle vier de zijden van de digitale verwarmer met behulp van ducttape in het midden van de bovenkant van het piepschuimdeksel.

Stap 5

Meet de onderkant van de piepschuimcontainer met een meetlint.

Stap 6

Snijd gaas op de afmetingen van de bodem van de piepschuimcontainer met een schaar.

Stap 7

Verspreid het gaas op de bodem van de container. Het gaas beschermt de eieren tegen het water op de bodem van de container.

Incubatieproces

Stap 1

Sluit het netsnoer van de digitale verwarming aan. Stel de digitale verwarming in op een temperatuur van 99,8 Fahrenheit.

Stap 2

Plaats het deksel op de Styrofoam-container. Laat de digitale verwarmer de piepschuimcontainer gedurende drie uur opwarmen.

Stap 3

Markeer de eieren met een "+" aan een kant van het ei met een potlood. Markeer de eieren met een "-" aan de andere kant van het eierpotlood. De markeringen helpen bij het roteren van de eieren.

Stap 4

Open het deksel van de piepschuimcontainer. Plaats de eieren bovenop het gaas. De eieren moeten met dezelfde markering naar boven worden geplaatst. Leg bijvoorbeeld alle eieren met de kant "+" bovenaan.

Stap 5

Plaats een thermometer direct bovenop een van de eieren. Controleer de temperatuur drie keer per dag.

Stap 6

Giet elke 24 uur 1/2 kop gedestilleerd water door het gaas naar de bodem van de couveuse. Eieren hebben vocht nodig om te groeien.

Stap 7

Draai de eieren om de acht uur van de ene kant naar de andere kant.

Stap 8

Herhaal tot de duiven beginnen uit te komen.

Aanbevolen: