Logo pulchritudestyle.com

De schokkende waarheid over hondenziekte

Inhoudsopgave:

De schokkende waarheid over hondenziekte
De schokkende waarheid over hondenziekte

Video: De schokkende waarheid over hondenziekte

Video: De schokkende waarheid over hondenziekte
Video: Werkt diatomeeën aarde bij een bloedluis uitbraak?? Vergelijkend onderzoek met 4 soorten! 2023, September
Anonim

Foto's door: Will Montague / Flickr

Een potentieel dodelijke ziekte, er zijn dingen die u kunt doen om te voorkomen dat Canine Distemper uw hond infecteert

Laten we beginnen met te zeggen dat Canine Distemper jou en je hond in een slecht humeur zal brengen. Canine Distemper is een ziekte die vergelijkbaar is met de mazelen die mensen kunnen krijgen. Het is een virus dat zeer besmettelijk is en uw hond kan doden.

Als de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door infectieziekten bij honden, loopt uw pup het risico deze te vangen als hij niet is gevaccineerd. Overgebracht door lichaamsafscheidingen (uitwerpselen, kwijlen, enz.), Vangen honden deze ziekte op wanneer deze wordt ingeademd. Puppy's lopen het grootste risico om de ziekten te krijgen, rond de leeftijd van 6 tot 12 weken oud. U weet misschien niet eens dat uw hond ziek is, vooral als hij in goede gezondheid is om mee te beginnen. Er is geen remedie voor Canine Distemper, maar er zijn puppy-vaccinaties die voorkomen dat uw hond de ziekte oploopt.

De stadia van hondenziekte

De eerste tekenen van hondenziekte verschijnen zes tot negen dagen na blootstelling. Het virus valt eerst de amandelen en lymfeklieren aan. Het duurt een week om te repliceren en gaat door naar de ademhalingswegen, urogenitale, gastro-intestinale en zenuwstelsels.

Deze eerste fase van Canine Distemper presenteert zich in de vorm van hoge koorts, rode ogen en een waterige afscheiding uit neus en ogen. Je kunt ook merken dat je hond lusteloos wordt en stopt met eten. Andere symptomen zijn hoesten, braken en diarree. Tijdens de late stadia van de ziekte zal Canine Distemper het zenuwstelsel aanvallen en kan de affectiehond aanvallen, verlamming en aanvallen van hysterie beginnen te krijgen.

Er is ook wat "hard pad" Canine Distemper wordt genoemd. Deze spanning op het virus veroorzaakt verdikking van de pads van neus en voeten van een hond. Als een hond een zwak immuunsysteem is, kan dit leiden tot de dood al twee tot vijf weken na de eerste infectie.

Behandeling van hondenziekte

Er is geen remedie voor hondenziekte, dus de behandeling is gericht op het verlichten van de symptomen. Intraveneuze ondersteunende vloeistoffen zullen worden gebruikt voor de behandeling van uitdroging door braken en diarree. Antibiotica kunnen de symptomen onderdrukken die worden veroorzaakt door een secundaire bacteriële infectie, en fenobarbitalen en kaliumbromide kunnen worden voorgeschreven om convulsies en toevallen te beheersen. Ook moet de afscheiding uit de ogen en de neus regelmatig worden schoongemaakt.

Het voorkomen van Canine Distemper

Het beste wat je kunt doen om te voorkomen dat Canine Distemper je hond laat vaccineren. Als uw hond niet is gevaccineerd, zijn er manieren om het virus te bestrijden. Het hondenziekte-virus kan niet lang buiten het lichaam van de hond overleven. Ze kunnen worden gedood door blootstelling aan hitte, zonlicht, detergenten, zepen en chemicaliën.

Aanbevolen: