Logo pulchritudestyle.com

De schokkende waarheid over honden en knoflook

Inhoudsopgave:

De schokkende waarheid over honden en knoflook
De schokkende waarheid over honden en knoflook

Video: De schokkende waarheid over honden en knoflook

Video: De schokkende waarheid over honden en knoflook
Video: De voordelen van natuurlijke Probiotica voor je hond | Healthy Dog 2023, September
Anonim

Foto's door: Donovan Govan / Wikimedia Commons

Wat vind je van honden en knoflook? Veel experts zijn van mening dat het goed is voor de gezondheid van uw hond.

Er is veel controverse rond honden en knoflook op internet. Veel bronnen geloven dat knoflook giftig is voor honden en het mag nooit worden gebruikt in hondenvoer. Maar knoflook wordt al eeuwenlang als medicijn door mensen gebruikt - is het waar dat het slechte hoektanden zijn? Het antwoord lijkt misschien niet zo droog en droog, maar het wordt een stuk duidelijker. Dit is te danken aan de onderzoeksinspanningen van experts die zeggen dat knoflook eigenlijk is goed voor honden. Natuurlijk kunt u uw hond niet alleen op een teentje knoflook laten kauwen. Het gaat allemaal om het bedrag dat u uw hond geeft. Lees verder om meer te weten te komen over honden en knoflook en hoe je het kunt gebruiken als onderdeel van het gezonde dieet van je pup.

Knoflook wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn door mensen - is het waar dat het slecht is voor hoektanden?

Knoflook: een stamboom

Knoflook is afkomstig van de Allium-familie en telt uien, prei, bieslook en sjalotten als familieleden. Uien, en in veel mindere mate knoflook, bevatten een verbinding die n-propyldisulfide wordt genoemd, evenals kleine hoeveelheden thiosulfaat. Wanneer het in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan oxidatieve schade optreden in de rode bloedcellen. Het effect creëert Heinz-lichamen en het lichaam zal deze cellen uit de bloedbaan afwijzen. Na langdurig innemen van grote hoeveelheden kan dit leiden tot bloedarmoede en zelfs tot de dood. Betekent dit dat knoflook onveilig is voor honden? Dat is waar het debat verhit wordt.

Gerelateerd: Voordelen van knoflooksupplementen voor honden

Geschiedenis van honden en knoflook

Het begon allemaal meer dan 100 jaar geleden, toen wilde uien (in dezelfde knoflookfamilie) werden gevoerd aan vee, schapen en paarden en deze dieren toonden toxiciteitssymptomen. In de jaren 1930 toonden onderzoeken aan dat honden die uien aten toxiciteitssymptomen vertoonden. Snel vooruit naar de jaren 80: katten die uien aten vertoonden dezelfde toxiciteitssymptomen als honden. Het is belangrijk op te merken dat katten zes tot acht keer gevoeliger zijn voor uien dan honden.

Garlic kreeg een slechte rap in 2000, toen een onderzoeksartikel werd gepubliceerd dat gebaseerd was op het effect van knoflook op honden. Hoewel de geteste honden geen uiterlijke kenmerken van toxiciteitssymptomen vertoonden, was er een effect op de rode bloedcellen. De onderzoekers stelden: "wij geloven dat voedsel dat knoflook bevat moet worden vermeden voor gebruik bij honden."

Laten we het onderzoek zelf eens nader bekijken, niet slechts één citaat. Deze studie, die werd uitgevoerd aan de universiteit van Hokkaido, werd uitgevoerd op vier honden, elk kreeg gedurende zeven opeenvolgende dagen 1,25 ml knoflookextract per kg lichaamsgewicht. Als de hond bijvoorbeeld 40 kilo woog, zou hij ongeveer 20 teentjes knoflook krijgen - een duizelingwekkende hoeveelheid! Bereken hoeveel knoflook je zou eten met die formule - het is genoeg om iemand ziek te maken. Met deze hoeveelheid knoflook concludeerde het onderzoek dat knoflook het "potentieel" had om hemolytische anemie (schade aan de rode bloedcellen) te veroorzaken, en dus zou knoflook niet aan honden moeten worden gevoerd. Het is belangrijk op te merken dat zelfs bij deze zeer verhoogde doses geen honden in het onderzoek hemolytische anemie ontwikkelden. Bovendien omvatte het onderzoek vier honden, dus hoe beschouw je dit als een geschikt monster? Op zijn minst gaat het om het belang van het bekijken van alle feiten van een bepaald onderzoek.

Related: Flea Repellent Dog Treat Recept

Het draait allemaal om dosering

Te veel van alles is slecht voor je. Zelfs mineralen waarvan u aanneemt dat u en uw hond gezond zijn, kunnen in grote dagelijkse hoeveelheden schadelijk zijn. Dingen zoals zout, vitamine D of zink zijn allemaal goed voor je … zolang je het niet overdrijft. Hetzelfde geldt voor knoflook en honden. Op een bepaald niveau kunnen deze dingen giftig zijn.

Hier is een gids over de knoflookniveaus die veilig zijn voor honden per dag, op basis van het gewicht van een hond (1/2 kruidnagel per tien pond lichaamsgewicht):

Verse knoflook (uit De complete gids voor natuurlijke gezondheid voor honden en katten door Dr. Pitcairn)

10 tot 15 pond:.5 kruidnagel

20 tot 40 pond: 1 kruidnagel

45 tot 70 pond: 2 kruidnagels

75 tot 90 pond: 2,5 teentjes

100 pond +: 3 kruidnagels

Veel mensen kiezen ervoor om te stoppen bij de 2-kruidnagelmarkering, zelfs als hun honden groot waren (75 ponden +). Ik geloof dat ik zelf een kleinere dosis moet nemen en vers over poeder moet kiezen of wanneer mogelijk een potje moet laten. Ook draai ik mijn knoflookcyclus - 1 week aan, 1 week vrij. Sommige ouders van huisdieren gebruiken het alleen in het seizoen, terwijl anderen het elke dag voeden.

Als uw hond een reeds bestaande anemische aandoening heeft of een operatie moet ondergaan, geef hem dan geen knoflook. Ook beginnen puppy's van zes tot acht weken oud pas na 6-8 weken met het reproduceren van nieuwe bloedcellen, dus ze mogen geen knoflook krijgen.

Voordelen van het voeden van je hondenknoflook

De reden waarom knoflook aan hondenvoer en -snacks wordt toegevoegd, is omdat het veel voordelen voor de gezondheid heeft. Zelfs als je niet zeker bent over honden en knoflook, en besluit om te beginnen met een laag bedrag, zal je hond nog steeds de gezondheidsbeloningen plukken. Zijn belangrijkste aanspraak op roem is het voordeel dat het heeft op het spijsverteringskanaal van een hond. Maar er zijn nog veel andere prachtige gezondheidsredenen waarom honden en knoflook samenwerken:

  • Tik / vlooienafstotend: Het zal de vlooien en teken niet doden, maar die kleine buggers houden niet van de smaak ervan. Eén snuifje en ze gaan van je hond af.
  • Immuunsysteemversterking: Knoflook heeft bewezen wonderen te doen met honden met onderdrukt immuunsysteem en heeft ook mensen die kanker bestrijden. Het geeft een boost aan bloedbaancellen die slechte microben en kankercellen doden. (Bekijk de complete gids voor natuurlijke gezondheid voor honden en kattenDe complete gids voor natuurlijke gezondheid voor honden en katten, die praat over de voordelen van knoflook om kanker bij honden te bestrijden).
  • Lever boost: Het is bekend dat knoflook een ontgiftende werking heeft, waardoor de lever gifstoffen uit het lichaam kan verwijderen.
  • Bestrijdt bacteriële, virale en schimmelinfecties: Bacteriën, virussen en schimmels zijn geen partij voor knoflook! Met zijn krachtige antimicrobiële en antibiotische eigenschappen bestrijdt het ook parasieten en protozoaire organismen.
  • Verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en triglyceriden: Meng de juiste dosis ongekookte knoflook met het voedsel van uw hond en het kan het cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed verlagen.
  • Cardiovasculaire boost: Prachtig in oudere honden en honden met overgewicht, knoflook kan bloedstolsels voorkomen en het cholesterolgehalte en vetophoping in de slagaders verminderen.

Ik denk dat knoflook goed is!

Ik voed Oscar knoflook en vul het aan in zijn dieet gedurende de hele week. Als ouders van huisdieren moeten we onthouden dat er geen "normaal" consumptieniveau is - op basis van het gewicht van mijn hond voed ik mijn hond veilige en nuttige knoflookniveaus. Zoals met elke verandering in dieet of toevoeging van een supplement, neem dan contact op met uw dierenarts. Mijn dierenarts is op de hoogte van de knoflook in het dieet van Oscar en we nemen elk jaar bloed om ervoor te zorgen dat hij in topvorm is.

We horen graag van je. Voedt u uw hond met knoflook, of het nu om voedsel, lekkernijen of supplementen gaat? Of blijf je er niet bij, want het is "beter om veilig te zijn dan sorry"? We willen van beide kampen horen. Laat je gedachten over honden en knoflook in de comments hieronder staan.

Voorgestelde metingen:

R.H. Pitcairn, De complete gids voor natuurlijke gezondheid voor honden en katten: Ik leef volgens dit boek! M. Goldstein, De aard van dierenherstel: Nog een essentiële gids waar ik niet zonder kan. S. Messonnier, The Natural Vet's Guide to Preventie en behandeling van kanker bij honden Martin Zucker, de gids voor natuurlijke remedies voor honden van dierenartsen: veilige en effectieve alternatieve behandelingen en geneeswijzen van de beste holistische dierenartsen van de natie

Aanbevolen: