Logo pulchritudestyle.com

De beste vrij verkrijgbare vlooiengeneeskunde voor honden en katten

Inhoudsopgave:

De beste vrij verkrijgbare vlooiengeneeskunde voor honden en katten
De beste vrij verkrijgbare vlooiengeneeskunde voor honden en katten

Video: De beste vrij verkrijgbare vlooiengeneeskunde voor honden en katten

Video: De beste vrij verkrijgbare vlooiengeneeskunde voor honden en katten
Video: Fish Oil For Dogs: Good Or Bad? 2023, December
Anonim

Het zou gemakkelijk moeten zijn om een kleine vlo te doden, maar de vlo is een veerkrachtig klein wezen. Over-the-counter vlooienvechters zijn beschikbaar in vele vormen, maar veel zijn niet erg effectief. Overweeg om uw dierenarts te raadplegen voor een vlo medicijn dat snel, effectief en veilig is voor uw kat voordat u een vrij verkoopbare oplossing kiest.

Als je op vlooienshampoo vertrouwt om de vlooien van je kat te bestrijden, moet je regelmatig een bad nemen. tegoed: fotoedu / iStock / Getty Images
Als je op vlooienshampoo vertrouwt om de vlooien van je kat te bestrijden, moet je regelmatig een bad nemen. tegoed: fotoedu / iStock / Getty Images

Was ze uit

Het is niet per se de eenvoudigste methode, vooral als je een kat hebt, maar gewone baden kunnen je huisdier beschermen tegen vlooien. Je hebt een medicinale shampoo nodig die is geformuleerd om de vlooien al op je huisdier te doden. Wanneer u uw huisdier wast, volg dan de aanwijzingen en laat de shampoo zolang op de aangegeven manier inwerken om ervoor te zorgen dat de shampoo zijn werk heeft gedaan. Hoewel dit een vrij goedkope manier is om vlooien te doden, is het arbeidsintensief - het betekent meestal dat je je kat minstens twee keer per maand moet wassen voor een goede vlooienbestrijding. Vlooienshampoos kunnen hard zijn voor de huid van een huisdier. Ze kunnen niet voorkomen dat vlooien uw hond of kat opnieuw besmetten.

Halsbanden, sprays, poeders

De vlooienbanden zijn een oude standby-methode zonder recept om vlooien weg te houden. Hun effectiviteit kan echter sterk variëren, vaak afhankelijk van het aantal vlooien in de omgeving en van de vraag of het product op de juiste manier wordt gebruikt. De halsband moet contact maken met de huid van het dier om te werken - de chemicaliën moeten van de halsband naar de vacht en de huid van de kat worden overgebracht. Halsbanden zijn vaak effectief bij het doden van vlooien rond de nek van de kat, maar zijn minder effectief bij het elimineren van ze verder in het lichaam.

Poeders en sprays zijn direct beschikbaar en redelijk goedkoop; deze insectenwerende middelen vereisen echter voorzichtigheid. Beide kunnen irriterend zijn voor u en uw huisdier als ze worden ingeademd. Ook kunnen ze schadelijk zijn voor de ogen en de vacht van de kat uitdrogen. Ze slijten sneller dan spot-onbehandelingen en doden meestal alleen volwassen vlooien, dus moeten ze opnieuw worden aangebracht wanneer je tekenen van vlooienactiviteit ziet.

Binnenbehandeling

Vlooien zijn ijverig als het gaat om voortplanting - één vrouw kan op één dag tot 50 eieren leggen, en die eieren kunnen overal en altijd terechtkomen als ze van je huisdier afglijden naar je kleden, stoelen en beddengoed. Als u een vlooieninfestatie heeft, is grondige reiniging een must, inclusief dagelijks stofzuigen en wekelijks witwassen van beddengoed.

Zelfs de meest krachtige reiniging van het huis heeft wat hulp nodig wanneer vlooien voorhanden zijn, vaak in de vorm van een vlooienspray of een vernevelaar. Je moet iedereen - mensen en huisdieren - het huis uitruimen. Als u op zoek bent naar een vrij verkrijgbare thuisbehandeling, zoek dan een spray met pyriproxyfen of methopreen.

Als chemicaliën niet werken, probeer dan een natuurlijke citrusnevel, die de vlooien afstoot. Denk eraan: als u de vlooien in uw huis probeert uit te roeien, zal het voor niets zijn geweest als u geen preventieve behandeling op uw huisdieren toepast, omdat ze ideale gastheren zijn voor vlooien, zowel binnen als buiten.

Actuele behandelingen

Actuele vlooienpreventie kan uw kat effectief vlooienvrij houden, maar als u zelfzorgmedicijnen koopt, ga dan voorzichtig te werk. Eerder waren de lokale producten op de markt niet betrouwbaar en bevatten ze ook chemicaliën die als giftig voor katten worden beschouwd, inclusief permethrin, wat dodelijk kan zijn voor katten.

Twee voorheen uitsluitend op recept verkrijgbare topproducten, Bayer's Advantage en Merial's Frontline, zijn nu zonder recept verkrijgbaar. De website van Pet Doctor en de website van de Hancock Park Veterinary Clinic bevelen deze over the counter gebruikelijke behandelingen aan als veilig en effectief voor katten.

Als u kiest voor een vrij verkrijgbare vlooienbehandeling voor uw kat, lees dan de verpakking zorgvuldig en vermijd alles met permethrin. Gebruik nooit een vlooienbestrijdingsproduct vervaardigd voor een hond op een kat. Als u een vrij verkrijgbare vlooienbehandeling voor uw kat wilt gebruiken, moet u uw keuze laten uitvoeren door de dierenarts om te controleren of deze veilig is voor uw kat.

Aanbevolen: