Logo pulchritudestyle.com

Over de Norwich Terrier

Over de Norwich Terrier
Over de Norwich Terrier

Video: Over de Norwich Terrier

Video: Over de Norwich Terrier
Video: Guinea pigs 💕 Cavia’s eten van de hooi tunnel 2023, September
Anonim

Norwich Terriers zijn vrolijke en peppy hondjes die afkomstig zijn uit de regio East Anglia in Engeland. Wat de terriërwereld betreft, deze jongens zijn aan de kleine kant. Historisch gezien waren Norwich terriers werkzaam op boerderijen om ongedierte te bestrijden, zoals vossen en ratten.

Image
Image

Uiterlijk

Deze robuuste pups wegen over het algemeen ongeveer 12 kilo op volle volwassen leeftijd, met een hoogte van ongeveer 10 centimeter. Hun ruwe, harde vacht verschijnt in verschillende kleurvariëteiten, waaronder grijsachtig, beige, zwart, licht geelachtig bruin en rood. Ze hebben dubbele jassen - glad op de bodem en ruw aan de bovenkant. Enkele andere opvallende kenmerken van het terriërras zijn rechtopstaande oren, brede hoofden, aanzienlijke tanden en kleine ogen. In de gezichtswereld lijken ze enigszins op vossen.

Gedrag

Norwich Terriers gedijen goed in het gezelschap van hun families en zijn meestal vredig rond andere dieren. Ze hebben echter wel jacht in hun wortels en kunnen soms kleine wezens achterna rennen, dus let op en let op. Als het gaat om de mensen van wie ze houden, hunkeren ze naar aandacht. Ze vinden het meestal niet leuk om alleen te zijn. Ze zijn trouw, lief en zacht in hun families. Als snelle leerlingen reageren Norwich Terriers goed op training, hoewel ze soms een eigenwijze houding kunnen aannemen. Als ze goed zijn opgeleid, zijn ze meestal harmonieus rond kinderen. Het is echter altijd belangrijk en slim om het samenspel tussen kinderen te volgen.

Coat onderhoud

Jassen van Norwich-terriers hoeven niet alleen één of twee keer per week regelmatig te worden verzorgd, ze hebben ook routine-stripping nodig - denk twee keer per jaar. Handstrippen houdt in wezen de extractie in van dode haren van de toplaag. Veel professionele trimmers bieden handstripservices voor honden met deze ruwe, draadachtige jassen. Frequent baden is niet nodig. Je kunt je Norwich Terriër verschillende keren per jaar wassen, of wanneer hij het echt nodig heeft, bijvoorbeeld na een bijzonder vochtige en modderige wandeling in de open lucht.

geschiktheid

Deze ijverige terriers passen zich goed aan vele soorten woonomgevingen, of het nu landelijk, buitenstedelijk of stedelijk is. Ze zijn echter vol vitaliteit en hebben daarom elke dag van het jaar voldoende lichaamsbeweging nodig. Ze houden van dagelijkse stevige wandelingen, maar houden ook van korte jogging-sessies. Norwich-terriers zijn nieuwsgierig en willen ook graag hun omgeving onderzoeken. Als ze op dat moment echter niet aan de leiband zijn, is dit soort onderzoek alleen geschikt in veilige en afgesloten omgevingen, zoals uw omheinde achtertuin.

Medische overwegingen

Over het algemeen zijn Norwich Terriers blije en gezonde hoektanden. Sommige zijn gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen, zoals luxatoire patella, cardiomyopathie en bovenste luchtwegsyndroom. Mits voorzien van reguliere diergeneeskundige zorg en een positieve levensstijl met voedzaam hondenvoer en voldoende lichaamsbeweging, kunnen hondjes van dit ras echter vaak tot 15 jaar leven.

Door Naomi Millburn

Aanbevolen: